-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό στο φούρνο με πορτοκάλι
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για τη μαρινάτα
Για τις πατάτες
Εκτέλεση
1. Σε ένα σκεύος που χωράει ίσα ίσα το χοιρινό κρέας βάζετε τα υλικά της μαρινάτας και το κρέας. Το μαρινάρετε για 3-4 ώρες, ενώ φροντίζετε να το γυρίσετε μερικές φορές για να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές.
2. Σε άλλο σκεύος ενώνετε όλα τα υλικά για τις πατάτες και τα ανακατεύετε.
3. Μετά το μαρινάρισμα μεταφέρετε το κρέας σε ένα ταψί.
4. Στα υγρά της μαρινάτας βάζετε το μείγμα με τις πατάτες. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί γύρω από το κρέας. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την αμυγδαλόψιχα.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 180° C. Αν πάρουν χρώμα, μπορείτε να σκεπάσετε το ταψί με λαδόκολλα και να συνεχίσετε το ψήσιμο για όσο χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.